Dostupni smo 24h
7 dana u nedelji

Patronaža

Kako izgleda prva patronažna poseta
BabyProMed tima?

Kada dobijemo Vaš poziv, na koji ćemo odgovoriti u najkraćem roku, dogovoramo se o vremenu našeg dolaska na Vašu kućnu adresu. Dostupni smo 24/7 za Vas u bilo kom delu dana, noći, vikendima i praznicima.

Dolazak na vašu kućnu adresu

Medicinska sestra dolazi kod Vas sa svim neophodnim materijalom koji je potreban za obradu pupka i vagicom za merenje bebe kako bismo mogli da pratimo telesnu masu novorođenčeta. Nakon stizanja na kućnu adresu, patronažna sestra će porazgovarati sa Vama, uzeti anamnezu i pročitati Vašu i bebinu otpusnu listu kako bi mogla da stekne što bolji uvid u Vaše zdravstveno stanje i nakon toga odgovoriti na pitanja roditelja.

Zatim sledi obrada čula, kupanje bebe, obrada pupčanog patrljka, prepovijanje bebe i edukacija roditelja o pravinoj nezi bebe. Ukoliko roditelji ne žele da učestvuju u obradi bebe zbog straha ili nesigurnosti, mogu se slobodno opustiti dok medicinska sestra obavi toaletu bebe.

Dojenje bebe

Roditelji se mogu uključiti u nekoj od sledećih poseta kada se budu osećali spremnim za to. Uobičajeno se, prema našem dosadašnjem iskustvu, to dešava nakon otpadanja pupčanog patrljka.

Ukoliko se beba doji, patronažna sestra će Vam pokazati kako da pripremite sebe i bebu za podoj, pokazati Vam pravilnu tehniku podoja od postavljanja bebe na dojku, dužine trajanja podoja, nege samih dojki i edukovati Vas o potencijalnim problemima koji mogu nastati i kako ih prevazići.

Ipak, ukoliko dojenje nije Vaš izbor, mi ćemo to poštovati!

Trajanje patronažne posete

Prva patronažna poseta traje uglavnom oko 90 minuta, ali budite sigurni da nećemo gledati na sat i da ćemo ispoštovati to što ste izabrali baš BabyProMed, tako da se prva poseta završava onda kada medicinska sestra proceni da Vam je odgovoreno na sva pitanja, a Vi ste smireni i spremni da patronažna sestra napusti Vaš dom. Trajanje svake sledeće posete je 60 minuta.

Ukoliko je beba pod zdravstvenim rizikom, naš tim medicinskih sestara radi sa porodicom kako bi otklonila ili umanjila rizike po zdravlje deteta. Kod porodica koje imaju dete sa smetnjama u razvoju tj. kompleksnim i zahtevnim potrebama, osećajte se komforno da nas kontaktirate, jer BabyProMed tim je tu za Vas.