Dostupni smo 24h
7 dana u nedelji

Masaža za bebe

Tradicionalna roditeljska praksa u
mnogim delovima sveta

Masažom se podržava i pomaže razvijanje sigurnog afektivnog vezivanja, bonding-a između majke i novorođenčeta koji počinje u najranijem uzrastu i jača kako beba raste.

Veza između roditelja i bebe

Elementi koji pomažu stvaranje veze između roditelja i bebe su pogled, konatakt kože na kožu, jedinstveni mirisi mame i bebe, vokalizacija (bebin odgovor roditelju), aktivaciju hormona kod majke i kod oca pri kontaktu sa bebom, toplotnu regulaciju, transfer imunoloških bakterija i antitela na bebu pri bliskom kontaktu sa roditeljima.

Danas bezbroj istraživačkih studija u Americi i Evropi podržavaju prednosti masaže novorođenčeta sa impresivnim rezultatima.

Zašto je dobro masirati bebu?

šta kažu Istraživanja?

Istraživanja su potvrdila da bebe koje su podvrgnute masaži bolje fizički napreduju, imaju bolji san tokom kojeg beba spava duže I dublje, a stimuliše se i njihova cirkulacija, digestivni, respiratorni i endokrini sistem, pomaže im se u ublažavanju nelagoda od gasova, zatvora, grčeva.

Takođe, masaža povećava bebinu telesnu I senzornu svest, pomaže joj da se opusti I oslobodi emocionalnog stresa. A senzorna stimulacija dodira podstiče rast I razvoj podržavajući mijelinizaciju mozga I nervnog sistema.

Roditeljima masaža bebe pomaže da se brže adaptiraju, steknu samopouzdanje, bolje upoznaju svoju bebu, da se osećaju samouverenije I da brže I bolje razviju svoje veštine roditeljstva. Takođe masažom se redukuje nivo stresa, a kod majki se umanjuje postporođajna depresija ukoliko je prisutna.

Masažom svoje bebe ostvarujete duboku emotivnu povezanost koja se uspostavlja u prvoj godini života a koja predstavlja temelj za poverenje, hrabrost, veru, ljubav, i oslonac tokom celog života.

Edukacija

Edukacija roditelja traje pet nedelja i sprovodi se jednom nedeljno u trajanju od 2 sata, I uvek su oba roditelja dobrodošla da prisustvuju časovima što bebi pruža priliku da se poveže sa oba roditelja i to sa svakim od njih na poseban način.

U BabyProMed-u imate mogućnost prisustovanju grupnim ili individualnim časovima, u zavisnosti od Vaših želja.

Naučite da masirate
svoju bebu